Ανθρακικό ασβέστιο

Το Ανθρακικό ασβέστιο, είναι η περισσότερο διαδομένη ένωση του ασβεστίου στη φύση. Βρίσκεται σε τρείς μορφές:

  • Κρυσταλλικό: στη μορφή αυτή ανήκουν ο ασβεστίτης, που καθαρότατη ποικιλία του είναι η ισλανδική κρύσταλλος και ο αραγωνίτης
  • Κρυσταλλοφυές: δηλαδή σαν συσσωματώματα μικρών κρυστάλλων. Στη μορφή αυτή ανήκει το μάρμαρο που βρίσκεται λευκό ή χρωματισμένο λόγω προσμείξεων.
  • Άμορφο: στη μορφή αυτή, που καλύπτει μεγάλες εκτάσεις του στερεού φλοιού της Γης, ανήκουν ο ασβεστόλιθος, ο δολομίτης και η κιμωλία (κρητίδα), που είναι σωρός απολιθωμάτων μικρών θαλάσσιων ζώων. Μαργαριτάρια, κοράλλια, όστρακα, κελύφη αβγών κλπ. αποτελούνται από ανθρακικό ασβέστιο, καθώς και οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες των σπηλαίων.

Το ανθρακικό ασβέστιο είναι πολύμορφη ένωση και όλες οι μορφές του είναι λευκά στερεά σώματα. Χρησιμοποιείται στην οικοδομική και γλυπτική (ασβεστόλιθος, μάρμαρο), στην παρασκευή της ασβέστου, του διοξειδίου του άνθρακα, του τσιμέντου κλπ. Χρησιμοποιείται επίσης στην παρασκευή του γυαλιού, σαν συλλίπασμα στη μεταλλουργία και σαν κιμωλία για τη γραφή. Καθαρό ανθρακικό ασβέστιο βρίσκει χρήση στην κατασκευή οδοντόπαστας και πούδρας. Τέλος η ισλανδική κρύσταλλος χρησιμοποιείται στην κατασκευή οπτικών οργάνων.

Το ανθρακικό ασβέστιο στην διατροφή των ζώων

Η εταιρεία μας διαθέτει υψηλής ποιότητας ανθρακικό ασβέστιο σε διάφορες κοκκομετρίες, κατάλληλες για συμπλήρωμα διατροφής των ζώων.

Τα πλεονεκτήματα του προϊόντος που διαθέτουμε, είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο Ca > 39%, η απουσία 100% υγρασίας που είναι πηγή ανάπτυξης επικίνδυνων μικροβίων όπως είναι η σαλμονέλα καθώς και η απουσία βαρέων μετάλλων και το καθαρό κοκκομετρικό εύρος, σε σχέση με τη μαρμαρόσκονη που μπορεί να περιέχει από σκόνη μέχρι και 6-7 χιλιοστά κόκκο. Το προϊόν είναι εγκεκριμένο από τις αρμόδιες αρχές της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής (Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης) ως πρώτη ύλη στις ζωοτροφές.

  • Μειώνει τη θνησιμότητα
  • Βελτιώνει την ποιότητα κρέατος και γάλακτος
  • Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος
  • Αποτοξινώνει το συκώτι, επαναφέροντας το στις φυσιολογικές του διαστάσεις
© Copyright - ΓΕΩΑΝΘΟΣ